شهرام ترقی

محقق در زمینه کسب و کار

مولف و نویسنده

مدرس علوم تجارت

تحلیلگر زبان بدن و چهره خوانی

ارائه دهنده پروژه کسب و کار

0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

شهرام ترقی

محقق در زمینه کسب و کار

مولف و نویسنده

مدرس علوم تجارت

تحلیلگر زبان بدن و چهره خوانی

ارائه دهنده پروژه کسب و کار

نوشته های بلاگ

حقایقی درباره  کمرویی

حقایقی درباره  کمرویی

حقایقی درباره  کمرویی

۱- کمرویی می­تواند ارثی و یا بیولوژیکی باشد، اما عمده کمرویی­ها برخاسته از پرورش غلط والدین است. اغلب کمرویی­ها در طی تجارب زندگی کسب می­گردند.

۲- نیمی از افراد جامعه را افراد کمرو تشکیل می­دهد.

۳- کمرویی دو نوع است آشکار و نهفته. افرادی که در انظار عموم کمرو شناخته می­شوند، تنها ۳۰ درصد کمروها را تشکیل می­دهند. اما ۷۰ درصد دیگر را کمروهای برونگرا تشکیل می­دهند. اینگونه افراد در درون خود در رنج دایمی بسر می برند. این دسته از کمروها ردی از خود بجای نمی گذارند، و تنها کمرویی بطور ذهنی احساس می­شود. آنها کمرویی را در تپش قلب و تعریق شدیدشان احساس می­کنند.با اینکه به ظاهر آرام و با اعتماد بنفس جلوه می کنند، اما درگیر گفتگوی درونی “تحقیرنفس” بسر می برند. پیوسته خود را ملامت می­کنند که نالایق هستند و همواره این سوال برایشان مطرح است که آیا طرف صحبتشان آنها را دوست دارد و یا برایشان ارزش قائل می باشد یا خیر؟ به رغم اینکه بسیار اجتماعی بنظر می رسند، اما ذهنشان مملو از افکار و احساسات منفی نسبت به خودشان است. هنگامی که گفتگو خاتمه می یابد آنها احساس رنجیدگی و شکست خوردگی می کنند. برای مثال یک استاد دانشگا‌هِ کم رویِ برونگرا ممکن است حین سخنرانی درباره حیطه تخصصی خود بسیار توانا و قابل باشد، ولیکن در یک موقعیت اجتماعی دیگر ممکن است بسیار درمانده ظاهر گردد.

۴- شیوع کمرویی در دختران تا سنین نوجوانی بیش از پسران است (به خاطر نوع رفتار متفاوت والدین) اما در بزرگسالی معمولاً نقش جنسیت در کمرویی کمرنگ می شود.

۵- کمرویی در فرهنگ های ملل جهان امری نسبی است. یک جوان امریکایی معمولی ممکن است نزد فرهنگ مردم اروپا گستاخ بنظر آید و یا یک جوان ایرانی معمولی در نزد مردم امریکا فردی کمرو جلوه کند. همچنین کمرویی در یک فرد منفرد نیز امری نسبی است. یک بازیگر ممکن است بروی صحنه بسیار پرحرف و با اعتماد بنفس ظاهر شود، اما هنگام مصاحبه بسیار کمرو شود. و یا معمولاً افراد در حضور برخی افراد خجالتی و در مقابل دوستان خود اجتماعی می باشند.

۶- کمرویی برچسبی است که از سوی دیگران به ما زده می شود. برچسب­ها نیز فرد را توصیف نمی کنند، آنها تنها فرد را درون دسته و گروه خاصی قرار می دهند و باید بخاطر سپرد که برچسبها و دسته بندیها مربوط به خود شخص نمی باشند.

۷- کمرویی اهمیت بخشیدن زیاد به نوع تفکر دیگران نسبت به خودمان است.

۸- افراد کمرو ممکن است در حضور دیگران مغرور و بی علاقه جلوه کننده، اما آنها تنها احساس دستپاچگی وعصبی بودن می کنند.

۹- کمرویی بهای گزافی است که افراد کمرو در سنین مختلف ناچار به پرداخت آن می باشند.

۱۰- کمرویی باعث محدود شدن آزادی و تجلی استعدادهای فرد می شود.

۱۱- طبق پژوهشهای گسترده، تنها متغیری که همواره موفقیت را می­تواند پیش بینی کند: “فصاحت و روانی گفتار” است. افرادی که قادرند توجه دیگران را به خود جلب کرده و نسبت به آن احساس خوبی داشته باشند، درصد موفقیتشان بسیار زیاد است. اما از آنجایی که افراد کمرو از اینکه در کانون توجه دیگران قرار گیرند، بیمناک و گریزانند، لاجرم در زندگی به موفقیت چندانی دست نمی یابند. در فرهنگ جوامع که همه افراد برنده را دوست دارند، کمرویی به مثابه گام نهادن در مسابقه ی دو با کفشهای سربی است.

۱۲- کمرویی به معنی از دست دادن فرصتهای زندگی است.

۱۳- کمرویی زمینه را برای تنهایی فراهم می آورد. پژوهشها نشان داده که تنهایی و انزوا به افول و تنزل قوای روانی و جسمی فرد منجر می شود. افراد کمرو حتی بیش از دیگران دچار مرگ زودرس می شوند.

۱۴- یکی ازعوامل مستعد کننده افراد به پارانویا و بدبینی کمرویی و تنهایی می باشد.

۱۵- کمرویی احتمال گرایش افراد را به مواد مخدر و روانگردان افزایش می دهد.

۱۶- کمرویی باعث می شود مردان بیشتر به زنان روسپی و خیابانی روی آورند، چرا که افراد کمرو از گفتگوهای صمیمی درباره مسایل جنسی با شریک خود خجالتزده می شوند. اما  در برقراری رابطه جنسی با زنان روسپی که هرگونه تمایلات مرد را در ازای دریافت پول برآورده می سازند، از شرمساری و خجالتزدگی خبری نیست.

۱۷- افراد کمرو از کمک خواستن از دیگران اجتناب می کنند. بنابراین ناچارند مشکلاتشان را به تنهایی حل و فصل کنند. به همین خاطر بیشتر به ناراحتی های روانی گرفتار گردیده و زندگی سخت ودشواری را برای خود رقم می زنند.

۱۸- افراد کمرو پیوسته در گذشته و آینده سیر می کنند (افکار و احساسات مرتبط با پیامدهای آینده و ملامت ها، حسرتها و رنجشهای گذشته) و قادر نیستند از زمان حال خود لذت ببرند.

۱۹- کمرویی در ارتباط مستقیم با استرس و اضطراب می باشد که می تواند سلامت روان و جسم فرد را به مخاطره ی  جدی اندازند.

۲۰- پیشرفت تکنولوژی با کاهش تعاملات رودررو به سندرم تنهایی و کمرویی دامن زده است.

۲۱- با آنکه آثار سوء کمرویی بیشتر دامن افراد کمرو را می گیرد، اما اصلاح کمرویی می تواند برای آحاد جامعه سودمند و مطلوب باشد.

۲۲- کمرویی از درونگرایی متمایز است. درونگرایان آگاهانه از موقعیتهای اجتماعی اجتناب می ورزند. چرا که آنان چنین می پندارند که هیچگونه پاداش و بهره ای از حضور دیگران نصیبشان نمی شود.

مولف: شهرام حمامی ترقی

آلبوم تمبرهای یادگاری من جلد یک

برچسب ها:
درج دیدگاه