شهرام ترقی

محقق در زمینه کسب و کار

مولف و نویسنده

مدرس علوم تجارت

تحلیلگر زبان بدن و چهره خوانی

ارائه دهنده پروژه کسب و کار

0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

شهرام ترقی

محقق در زمینه کسب و کار

مولف و نویسنده

مدرس علوم تجارت

تحلیلگر زبان بدن و چهره خوانی

ارائه دهنده پروژه کسب و کار

نوشته های بلاگ

سریع فکر کنیم

سریع فکر کنیم

یاد بگیریم سریع تر فکر کنیم

بله، مانند سایر چیزهای دیگر، زمانیکه تمرین کنید، مطمئناً می توانید از عهده آن بر بیائید. مثلاً در مورد تمام لغاتی که با حرف “پ” شروع می شوند و یا به یاد آوردن نام تمام حیوانات، شروع کنید. حل جداول حروف متقاطع، پازل، و معما نیز انعطاف پذیری مغز را بیشتر کرده و به شما اجازه می دهند تا روند تفکر خود را تسریع بخشید.

آیا مغز انیشتین بزرگتر از افراد عادی بوده؟

نه، حتی می توان گفت که مغز او از حالت طبیعی هم کوچک تر بوده. هوش بالای او به واسطه پیوند های ایجاد شده میان سلول های عصبی مغزش ایجاد شده بود. هر زمان که شما چیز جدیدی یاد می گیرید، یک ارتباط جدید میان سلول های مغزتان ایجاد می شود.

با تغذیه مناسب عملکرد مغز خود را افزایش داده و ظرفیت هوشی و حافظه خود را بهبود بخشید:

۱- در طول روز آب فراوان بنوشید.

۲- جهت اکسیژن رسانی به مغزتان ورزش کنید.

۳- ویتامینها و مواد معدنی در رشد و عملکرد صحیح مغز بسیار حائز اهمیت می باشند. در این میان ویتامینهای B کمپلکس، A ،  C ، E و مواد معدنی سدیم، پتاسیم، منیزیوم، منگنز، آهن، کلسیم و روی از اهمیت بیشتری برخوار می باشند.

* کاهش ویتامین B1 (تیامین) می تواند منجر به سردرگمی و گیجی گردد. این ویتامین در سبوس گندم، حبوبات، آجیل، غلات و گوشت موجود می باشد.

* ویتامین B2 (ریبوفلاوین) به افزایش قدرت حافظه شما کمک شایانی میکند. این ویتامین را می توانید در جگر، شیر، بادام، سبزیجات سبز رنگ، نان و غلات بیابید.

* ویتامین B6 (پیریدوکسین) حافظه دراز مدت را بهبود می بخشد. این ویتامین در غلات، نان، اسفناج و موز موجود می باشد.

* برای تامین ویتامین A از کاروتن موجود در سبزیجات برگدار سبزرنگ و میوه های زرد و نارنجی رنگ استفاده کنید.

* آهن (گلبول قرمز را قادر می سازد تا اکسیژن را سرتاسر بدن انتقال دهد) در سبزیجات برگدار سبزرنگ، کشمش، بادام زمینی، تخم مرغ، جگر، گوشت و سویا موجود می باشد.

* برای بهبود حافظه و تمرکز خود: روی مصرف کنید. روی در غذاهای دریایی مانند ماهی و صدف خوراکی، غلات و حبوبات موجود می باشد.

۴- بمنظور افزایش هوشیاری ذهنی خود از ماست کم چرب و شیر بدون چربی استفاده کنید.

۵- کافئین: در شکلات، نوشابه های معمولی، چای و قهوه موجود می باشد. کافئین سبب افزایش تمرکز، تسریع واکنشها و روند اندیشیدن می گردد. اما در مصرف آن زیاده روی نکنید نوشیدن دو فنجان قهوه در روز کافی می باشد. مصرف بیش از ۲ فنجان در عملکرد مغز تاثیری نخواهد داشت.

۶- توت فرنگی مصرف کنید.

۷- از مواد غذایی حاوی لسیتین (LECITHIN) مصرف کنید. لسیتین فسفولیپیدی است که در عملکرد صحیح مغز نقش دارد. لسیتین در تخم مرغ، لبنیات و گوشت موجود می باشد.

۸- در مصرف گلوکز (قند) توازن برقرار سازید. منبع اصلی انرژی مغز از گلوکز می باشد. نواسانات شدید گلوکز در خون می تواند منجر به سرگیجه، تشنج و غش گردد. سعی کنید کربوهیدراتها را عصر هنگام مصرف کنید تا شب راحت به خواب روید.

۹- از آنجایی که %۶۰ مغز از چربی تشکیل یافته است بنابراین مصرف اسیدهای چرب همچون امگا ۳ (OMEGA 3) در عملکرد بهینه مغز نقش حیاتی دارد. امگا ۳ در ماهی به وفور یافت می شود. فقدان امگا ۳ موجب کاهش ضریب هوشی، کاهش قدرت حافظه و افسردگی می گردد.

۱۰- پروتئین ها را حتماً در رژیم غذایی خود بگنجانید. زیرا در عملکرد صحیح نورونهای مغز حیاتی می باشند.

۱۱- اندیشیدن یک فرایند زیست شیمی می باشد. برای آنکه سلولهای مغزی قادر باشند با یکدیگر ارتباط برقرار سازند نیاز به انتقال دهنده های عصبی و یا همان نوروترنسمیترها دارند. این انتقال دهنده های عصبی به عنوان حامل، پیام یک نورون را به نورون دیگر منتقل می کنند. انتقال دهنده های عصبی از اسیدهای آمینه تشکیل یافته اند. مهمترین انتقال دهندگان عصبی سیستم عصبی استیل کولین، دوپامین و سروتونین نام دارند. بنابراین وجود این مواد در عملکرد مغز شما بسیار حیاتی می باشند. زرده تخم مرغ، بادام زمینی، جگر، گوشت، ماهی، شیر، پنیر و سبزیجات غنی از استیل کولین می باشند. پروتئینهای گوشت، شیر، سویا، ماهی و آجیل نیز غنی از دوپامین می باشند. کربوهیدراتهای سیب زمینی، ماکارونی، نان و غلات نیز غنی از سروتونین می باشند.

نکات دیگر:

۱- به موسیقی گوش دهید. تحقیقات ثابت کرده است که گوش دادن به موسیقی بخصوص موسیقی اصیل سبب افزایش عملکرد مغز می گردد.

۲- ذهن خود را مشغول نگاهدارید. مرتباً به دانش خود توسط آموختن بیافزایید.

۳- به فعالیتهای بپردازید که مغز را تحریک به فعالیت می کنند. مانند بازیها، مطالعه و حل جدول.

۴- هر روز یک واژه جدید بیاموزید.

گرد آورنده : شهرام ترقی

لبوم تمبرهای یادگاری من

برچسب ها:
درج دیدگاه