شهرام ترقی

محقق در زمینه کسب و کار

مولف و نویسنده

مدرس علوم تجارت

تحلیلگر زبان بدن و چهره خوانی

ارائه دهنده پروژه کسب و کار

0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

شهرام ترقی

محقق در زمینه کسب و کار

مولف و نویسنده

مدرس علوم تجارت

تحلیلگر زبان بدن و چهره خوانی

ارائه دهنده پروژه کسب و کار

نوشته های بلاگ

ده راه برای تغییر طرز تفکر و دگرگون کردن زندگی

ده راه برای تغییر طرز تفکر و دگرگون کردن زندگی

نگرش ما به زندگی یعنی همه چیز! چند روز پیش تبلیغی درمورد افسردگی در تلویزیون دیدم که افراد را به “تغییر طرز تفکر” تشویق می کرد. واقعاً آفرین به چنین تبلیغاتی که هوشیاری ایجاد می کنند. برای دست یافتن به قانون جاذبه در زندگی یعنی جذب کردن بیشتر چیزهایی که در زندگی می خواهیم به سمت خود، و تبدیل منفی ها به مثبت باید طرز تفکرمان را تغییر دهیم و یک نگرش جدید به زندگی پیدا کنیم.

گاهی اوقات از طریق تصاویر و احساسات می توان دید که چطور حرکت دادن یک پا به سمت راست یا چپ یا جلو و عقب، دیدگاه شما را نسبت به صحنه ای که مقابلتان قرار دارد تغییر می دهد. وقتی از زاویه ای متفاوت به دنیا و آدم های درون آن نگاه می کنید، آن را متفاوت خواهید دید و متفاوت درمورد آن فکر خواهید کرد. تغییر دیدگاه و تغییر زاویه دیدی که با آن به خودتان و دنیایتان نگاه می کنید، در چیزهایی که می بینید و واکنشی که به آنها می دهید، تاثیر می گذارد.

بسیاری از انسانها به تغییر طرز تفکر و دیدگاهشان تشویق می شوند و خیلی از آنها موفق می شوند. با این روش به چیزهایی که در زندگی می خواهند؛ پول بیشتر، خرید یک ماشین نو، عشق و … می رسند. به همین خاطر تصمیم بگیرید این ۱۰ نکته را برای تغییر رویکرد در دستورالعمل کار خود قرار دهید.

  1. یک مسیر جدید انتخاب کنید.
    به دنبال یک راه جدید برای رسیدن به مقصدتان باشید. برای رفتن سر کار چه پیاده از پارک رد می شوید یا با اتوبوس می روید، سعی کنید یک مسیر جدید برای خود انتخاب کنید که به شما ایده­ها و بینش تازه ای نسبت به محیطتان بدهد.

  2. نقش دیگران را بازی کنید.
    برای لحظه ای هم که شده افکار و نظرات خود را کنار بگذارید و با چشمان یک نفر دیگر به یک موقعیت یکسان نگاه کنید. سعی کنید همان چیزی که آنها می بینند و حس می کنند را ببینید و حس کنید. مهم نیست که در حال دعوا کردن، نگاه کردن به یک مشکل یا سوال باشید، از دیدگاه یک فرد دیگر مطمئناً به درک بیشتری دست خواهید یافت.

  3. افکار و قضاوت های غیردوستانه و باورهای محدود کننده خود را بشناسید
    “من خیلی چاقم”، “من نمی تونم…”، “اون خیلی خوشگله و من اصلاً به نظرش نمیام”، “اون دمدمی مزاجه”، و … این الگوهای فکری منفی را تغییر داده و به مثبت تبدیل کنید: “من هر روز و هر روز خوشگلتر می­شم.”، “من می­تونم… خواستن توانستن است”، “اون خیلی دوست داشتنی است، دلم می خواد باهاش آشنا بشم”، “آدم جالبی به نظر می رسه” و … شگفت انگیز است که چطور تغییر افکار منفی به مثبت باعث می شود مثبت های بیشتری را در زندگی به سمت خود جذب کنید.

  4. چیزهای کهنه را از بین ببرید.
    با یک خانه تکانی درست و حسابی منزل، جا برای انرژی و ایده های جدید باز کنید. خانه تکانی فضاهای فیزیکی به ما کمک می کند خانه تکانی فکر و دلمان را هم شروع کنیم. درست همانطور که گاهی خودمان را زیر اشیاء کهنه و قدیمی که دیگر هیچ نیازی به آنها نداریم دفن می کنیم، ممکن است روحمان را هم زیر افکار و احساسات کهنه و به درد نخور دفن کنیم.

  5. برنامه روزانه زندگیتان را تغییر دهید.
    اولویت هایتان را ارزیابی کنید، ببینید چه چیزهایی بیشترین اهمیت را در زندگیتان دارند، و بعد برنامه روزانه تان را برای تمرکز بیشتر روی اولویت هایتان تغییر دهید. مثلاً یکی از مراجعین من خانمی مطلقه و صاحب سه فرزند است که برای نگهداری از آنها مجبور است سخت کار کند. او مادری بسیار دوست داشتنی با مهارت ها عالی و یک شغل بسیار خوب است که می تواند آنرا به راحتی در منزل انجام دهد. اما بعضی وقت ها من متعجب می­شوم که چطور خود را درگیر کارهایی می­کند که نه به پول در آوردن کمک م­یکند و نه هیچ ارتباطی به مراقبت او ازفرزندانش دارد. این زن اگر اولویت­های زندگی خود را ارزیابی کند و برنامه روزانه اش را برطبق مسائل مهم زندگی اش خانواده و درآمد کاری قرار دهد، مطمئناً خیلی بیشتر می­تواند در جهت اهدافش پیش رود. دانستن اولویت­های زندگیتان به شما کمک می­کند طرز تفکرتان نسبت به استفاده از منابعتان، مثل زمان، تغییر کند.

  1. به زبانتان دقت کنید.
    کلماتی که استفاده می کنید، نحوه بیان افکار و احساساتتان را تغییر دهید و آنوقت خواهید دید که انرژی پیرامونتان تغییر می کند. اگر من از یک جمله منفی مثل “تو نمی تونی اینکار را انجام بدهی چون خطر دارد” استفاده کنم، این احتمال وجود دارد که فرد با من لج کرده و برای ثابت کردن بی خطر بودن آن کار به من، به انجام آن مبادرت ورزد. اما اگـر به جـای آن جـمله از جـمله “چطوری می­خواهی خطرات اینکار را از بین ببری چون یک کم خطرناک به نظر میاد” استفاده کنم، فرد خیلی بیشتر در مورد آن فکر خواهد کرد و بیفکرانه آن را انجام نمی دهد. زبان ابزار بسیار نیرومندی در تغییر نحوه فکر کردن ما و همچنین واکنش دیگران به ماست.

  2. انتخاب کنید که شاد باشید.
    خودتان منبع شادی خودتان باشید و از دیگرن انتظار نداشته باشید که خوشحالتان کنند. افراد شاد و خوشبخت افراد شاد و موقعیت های شاد بیشتری را به سمت خود جذب می کنند. برای اینکه هر لحظه در زندگی شاد باشید باید به چیزهای مثبت و خوب زندگی و کارتان تمرکز کنید و منفی های آن را کنار بگذارید. برای بو کردن گلها وقت بگذارید و اجازه ندهید که ناامیدیها در شما رخنه کند و انرژی شما را از بین ببرد.

  3. مرتب دعا و مناجات کنید.
    با عبادت و مناجات از خدای خود تشکر و قدردانی کنید و خواسته های خود را از او طلب کنید. با تعمق به افکار و ایده های جدید دست پیدا کنید. عبادت و اندیشه کردن از مهمترین مسائل زندگی هستند چون ما را به خدا و به روحمان پیوند می دهند. و از طریق این ارتباطات می توانید به افکار بازتر و تازه تر دست پیدا کنید.

  4. ساده کنید.
    به دنبال واضح و ساده کردن همه چیز باشید. ساده کردن، چه در طریقه زندگی کردنمان باشد چه در نحوه آنالیز کردن یک مشکل، دیدگاه ما را تغییر می دهد و همه چیز را روشن تر می کند.

  5. لبخند بزنید.
    لبخند زدن تاثیر فیزیکی بر مغز دارد و البته بر نحوه فکر کردنمان. درمورد تاثیرات فیزیکی لبخند زدن باید بدانید که چطور روحیه ر ا تقویت کرده و هورمون­های شادی بخش در بدن تولید می­کند و همه اینها دیدگاه ما را در مورد مشکلمان تغییر می­دهد. این یک نتیجه امتحان شده است. درست مثل دیوانه­ها همیشه لبخند بزنید، موقع شستن ظرفها، تایپ کردن پشت کامپیوتر، صحبت کردن با دوستان، و…. واقعاً موثر است. مشکلات خانوادگی خودشان رفته رفته حل می­شوند. لبخند زدن موقع حرف زدن پشت تلفن به فرد آنطرف خط منتقل می­شود، لبخند زدن حین کار باعث می شود لذت بیشتری از انجام آن کار ببرید و همه اینها در دیدگاه شما نسبت به خودتان و دنیای اطرافتان تغییر ایجاد می کند.

برای ایجاد تغیر در نحوه فکر کردنمان، باید به خودمان و دنیای اطرافمان از یک زاویه دیگر نگاه کنیم و دیدگاهمان را تغییر دهیم. به جای اینکه در پاسخ به یک سوال همان مسیر قدیمی را برای رسیدن به نتیجه انتخاب کنید، از یک زاویه جدید به آن سوال نگاه کنید و از یک راه دیگر به نتیجه برسید. اینها راه های خوبی برای کمک به تغییر دیدگاهتان در زندگی خواهد بود. هر بار که یک راه تازه را برای رسیدن سر کار انتخاب می کنید، به مغزتان هم آموزش می دهید که یک راه جدید برای حل یک مشکل انتخاب کند و وقتی فکرتان را تغییر دادید، دنیایتان تغییر خواهد کرد.

مولف: شهرام حمامی ترقی

آلبوم تمبرهای یادگاری من جلد یک

برچسب ها:
درج دیدگاه