شهرام ترقی

محقق در زمینه کسب و کار

مولف و نویسنده

مدرس علوم تجارت

تحلیلگر زبان بدن و چهره خوانی

ارائه دهنده پروژه کسب و کار

0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

شهرام ترقی

محقق در زمینه کسب و کار

مولف و نویسنده

مدرس علوم تجارت

تحلیلگر زبان بدن و چهره خوانی

ارائه دهنده پروژه کسب و کار

نوشته های بلاگ

قدرت ذهن ناخودآگاه برای فهم بهتر

قدرت ذهن ناخودآگاه برای فهم بهتر

یکی از بهترین راههای تقویت توانایی یادگیری و بالا بردن نمراتتان این است که راه و روش کار کردن با قدرت ذهن ناخودآگاهتان را یاد بگیرید.

فرآیند فکر کردن ناخودآگاه است و ما آگاهانه از نتایج آن باخبر می­شویم. همه تغییرات در ناخودآگاه ما صورت می گیرد. زمانیکه آمادگیش را داشته باشیم، با آگاهی از آن تغییر باخبر می شویم.

اما این یعنی چه؟

تقریباً دو میلیون بیت (واحد اطلاعات) در هر ثانیه وارد سیستم عصبی انسان می شود. تقریباً می توان گفت که ما با بمبارانی از اطلاعات روبه رو هستیم. برای حفظ سلامت عقل، ذهن هوشیار ما اکثر محرکها را فیلتر می کند و میلر (۱۹۵۶) کشف کرده است که ما فقط می توانیم از مثبت هفت یا منفی دو بیت اطلاعات در یک زمان استفاده کنیم.

این ذهن ناخودآگاه است که با سایر اطلاعات بالای هفت بیت (مثبت و منفی دو) سروکار دارد که در یک زمان خاص به آن توجه نمی کنید. به محض اینکه توجه­مان را به چیزی می دهیم، آن وقت است که ذهن ما آگاه می شود. بعضی از قسمتهای فیزیولوژی شما همیشه ناخودآگاه می­ماند. این اصلاً نباید مایه تعجب باشد. ذهن ناخودآگاه ما همیشه مراقب ماست. ما که قلب، ریه­ ها، کلیه ها و سیستم ایمنی بدنمان را آگاهانه اداره نمی کنیم، می کنیم؟

می خواهیم به شما نشان دهیم که چطور برای دست یافتن به قدرت ذهن ناخودآگاهتان از ذهن آگاهتان بگذرید. ذهن ناخودآگاه تقریباً ۹۰ درصد از کل قدرت ذهن شما را گرفته است، درمقابل ۱۰ درصد از ذهنتان که برای فعالیتهای روزمره از آن استفاده می کنید. ذهن ناخودآگاه گنجین ه­ای بسیار گران بها، از مهارت ها، حافظه و تجربه ­هاست.

قدرت تفکر مثبت را می توان با استفاده از تأییدات و تصدیق ها تقویت کرد. تصدیق یک عبارت کوتاه در زمان حال است که به طور مداوم برای تأثیر گذاشتن روی ذهن ناخودآگاه تکرار می شود. ایده­ آل ­ترین آن باید کوتاه و کاملاً واضح باشد. این اهمیت زیادی دارد چون ذهن ناخودآگاه نمی تواند به سادگی عبارات و جملات طولانی و پیچیده را تحلیل کنذ. ذهن ناخودآگاه معمولاً با جملات کوتاه و مناسب بیشتر تأثیر می گیرد.

اما اکثریت مردم عادت به منفی اندیشی دارند. این یعنی بیشتر روی نقاط مشکل دار زندگی خود متمرکز می شوند و مداوم اتفاقی را که دوست ندارند بیفتد، بر زبان می­آورند. این مسئله معمولاً باعث می شود که مشکلات اصلی بیشتر و بیشتر شده و وضعیت حتی بدتر هم بشود. به طور مثال یک دانش آموز ممکن است مداوم با خود بگوید:

“من هیچ وقت در این امتحان موفق نمی شوم”.

یا “همیشه وقتی می خواهم درس بخوانم حواسم پرت می شود”.

holdbarhet nespresso kapsler
vinglas boda nova
qatar airways handgepäck gewicht
חוק רמקולים תחת כיפת השמיים
כורסא אגורה
nike tech fleece tapered joggers in blue
dámské jarni kotníkové boty tamaris
best apple watch bands for women
dežna obleka za otroke
spodnje hlače moške

یا “من نمی توانم روی درسم تمرکز کنم”.

دانـش آمـوزی کـه به طور معمول این تأییدات منفی را با خود تکرار می­کند، چه آگاهانه و چه ناآگاهانه، معمولاً به احتماًل کمتری در امتحانات خود موفق می­شود و هیچ وقت نخواهد توانست روی درس خود تمرکز کند.

پشت هر احساس منفی یک فکر یا باور است و در اکثر موارد اینها افکار و عقایدی ناسالم هستند. از ناسالم منظور این است که نمی توانند به شما برای رسیدن به آنچه در زندگی می خواهید کمک کنند. یعنی هیچ خدمتی به شما نمی کنند.

باور (معمولاً ناخودآگاه) مثل ماشه اسلحه می ماند و باعث می شود که در برخی موقعیتهای خاص زندگی شکست بخورید.

این را یادتان باشد: اگر مثبت فکر نکنید و فکرتان را با افکار و باورهای مثبت پر نکنید، آن وقت افکار منفی برای خالی کردن شکافها می آیند.

لطفاً هیچ وقت تواناییهای خودتان را دست کم نگیرید. هیچ وقت نباید فکر کنید که توانایی انجام کاری را دارید یا نه. سؤال اصلی این است که آیا می خواهید فلان کار را بکنید یا نه!

در مثالهای بالا، آن دانش آموز تأییدات منفی را وارد مغزش می کرد. درحالیکه باید آن را با تأییدات مشابه اما مثبت آن جایگزین می کرد.

“من می دانم که در امتحاناتم موفق می شوم”.

یا “وقتی برای درس خواندن می نشینم، اصلاً حواسم پرت نمی شود”.

یا “قدرت تمرکزم رو به پیشرفت است”.

شاید انجام این کار به نظر سخت بیاید، به خصوص در انجام کاری که به نظرتان خیلی دشوار است. اما باور کنید، این هم مثل خیلی چیزهای دیگر، فقط تمرین می خواهد.

هرچه این تأییدات را بیشتر و بیشتر با خود تکرار کنید، آگاهانه یا ناآگاهانه، سریع تر به واقعیت تبدیل خواهد شد. اما باید مراقب باشید چون این روش هم برای افکار منفی و هم مثبت به این خوبی عمل می کند. یک زمان عالی برای تکرار تأییدات مثبت قبل از خواب یا بعد از بیدار شدن در صبح است. در این اوقات، ذهن ناخودآگاه شما بیشترین ارتباط را با شما خواهد داشت. اگر بتوانید آن عبارات را در طول روز با خود تکرار کنید یا حتی بنویسید و کپی هایی از آن را همه جای خانه بگذارید، خیلی بهتر خواهد بود.

یک جایگزین خیلی خوب این تأییدات “پیامهای نیمه خودآگاه” است .

قدرت پیامهای نیمه خودآگاه در طول سالها به اثبات رسیده است و برای برنامه ریزی ذهن ناخودآگاه از طریق روشهای سمعی و بصری استفاده می شود. در واقع، پیامهای نیمه خودآگاه در عملکرد خود در ذهن ناخودآگاه آن قدر قدرت دارند که در سال ۱۹۷۴، دولت آمریکا همه ­ی انواع تبلیغات رادیو و تلویزیون با روش پیام نیمه خودآگاه را ممنوع کرد.

پیامهای نیمه خودآگاه با کار کردن در سطحی که توسط ذهن خودآگاه قابل تشخیص نیست، به ذهن ناخودآگاه می رسند. در نتیجه ذهن خودآگاه هیچ وقت فرصتی برای رد کردن آن پیدا نمی کند و ذهن ناخودآگاه می تواند آن را پذیرفته و برحسب آن عمل کند.

استفاده از پیامهای نیمه خودآگاه دو روش دارد: سمعی و بصری.

پیامهای نیمه خودآگاه بصری تأییداتی هستند که با سرعت بالایی پیش روی چشم فلاش زده که ذهن خودآگاه قادر به تشخیص آن نیست. درنتیجه این تأییدات مستقیماً وارد ذهن ناخودآگاه می شوند که بلافاصله هم آن را درک کرده و نسبت به آن عمل می کند.

پیامهای نیمه خودآگاه سمعی هم به همان روش عمل می کنند با این تفاوت که دراین روش، صدایی با فرکانسی که بالاتر از آستانه نرمال شنوایی انسان است، اجرا می شود. در این حالت هم مثل نوع بصری، با اینکه ذهن خودآگاه  قادر به تشخیص آن نیست، ذهن ناخودآگاه آن را دریافت کرده و بلافاصله به آن واکنش می دهد.

هر دو نوع آن در رسیدن به قدرت شگرف ذهن ناخودآگاه بسیار نیرومند هستند.

وقتی قدرت ذهن ناخودآگاه خود را درک کردید و شروع به تحت کنترل درآوردن آن کردید، قادر خواهید بود نمراتتان را با سرعت زیادی بالا برده و فرآیند یادگیری خود را به شدت تقویت کنید. آن وقت است که درس خواندن برای شما لذت بخش خواهد بود و یک فعالیت اجباری نیست.

مولف: شهرام حمامی ترقی

آلبوم تمبرهای یادگاری من جلد دو
فهرست
برچسب ها:
درج دیدگاه