۲- انواع انسانها در بُعد تجاری
دی ۱۷, ۱۴۰۰
Term1-01Basic
UNITBL Virtual University
انسانها در دنیا به شش دسته اصلی تقسیم می شوند.
چنانچه بخواهیم در روند رشد و پیشرفت تجارت انسانها را مورد بررسی قرار دهیم می توانیم آنها را به شش دسته تقسیم کنیم. ممکن است هر انسانی در زمره هر کدام از دسته های زیر باشند اما شناخت اینکه موفقیت انسانها بر اساس چگونگی رشد انهاست بسیار اهمیت دارد. لذا اگر شما جزو هرکدام از دسته های زیر هستید سعی کنید نسبت به کلیه موارد دیگر آشنایی کامل داشته باشید.
دسته اول : خوشگدران ها
(consumer)
گروه افراد تنبل ٬ تن پرور و خوش گذران که هیچ فایده ای برای جامعه ندارند و تنها با دریافت کمک مالی از اطرافیان خود زندگی می کنند. این افراد هرگز مسئولیت پذیر نبوده و حتی مسئولیت زندگی خود را نیز نمی پذیرند٬ اهل کار کردن نیستند و یه عنوان گروهی مصرف کنند و بی فایده به زندگی خود ادامه می دهند و همیشه وبال گردن خانواده یا اطرافیان می باشند. شاید در اطراف شما چنین افرادی پیدا شوند که متاسفانه هرچه سن و سال آنها بالاتر می رود بی مسئولیت تر و تن پرورتر می شوند برای اینگونه افراد زندگی دیگران و زندگی خودشان هرگز اهمیتی ندارد مگر اینکه فقط به رفاه شخص خودشان فکر کنند و هرگز حتی نمی توانند در زندگی برای خود درآمدی ایجاد نمایند و دائم مسئولیت زندگی خود را بر روی دوش این و آن می اندازند.
*****************
دسته دوم : کارمند ها
(Employees)
گروه دوم افرادی هستند که به عنوان افراد کم مسئولیت جامعه می باشند که حداقل برای هزینه های خود فعالیت کاری انجام می دهند٬ شاید زندگی دیگران برای آنها اهمتی نداشته باشد اما حداقل برای خود مسئولیتی دارند کار خود را در ازای حقوق دریافتی انجام میدهند و حاضر به حتی اندکی فعالیت بیشتر بدون مزد را ندارند. باید بدانید که جامعه به اینگونه افراد برای راه اندازی خدمات اداری و اجتماعی نیاز دارد. این افراد زیر بار مسئولیت اضافی نمی روند و برای زندگی روزانه خود کار می کنند و اهل پس انداز نبوده یا اینکه بسیار کم پس انداز می کنند و در نهایت همه را خرج می کنند. این گونه افراد نمی توانند از سطح زندگی خود فراتر بروند. این گروه دائم افراد گروه یک را در اطراف خود می شناسند و هرگز نمی توانند با افراد قوی تر از خودشان ارتباط بر قرار کنند مگر اینکه به منزله چابلوسی باشد.
*****************
دسته سوم : مدیران
(Managers)
افرادی هستند که میزان مسئولیت پذیری بالاتری دارند و همچنین می توانند افراد دیگر را با شخصیت خاص خود تحت کنترل قرار دهند. این گونه افراد بعنوان مدیر محسوب می شوند و میتوان مسئولیتهای یک سازمان و مجموعه را در اختیار آنان قرار داد. اینگونه افراد بیشتر کار میکنند و نه تنها در مورد خودشان مسئولیت پذیری بالایی دارند بلکه نسبت به دیگران نیز مسئولیت پذیر هستند. مدیران قالباْ دارای شخصیت کنترل کننده می باشند و توانایی این را دارند تا گروه دوم را رهبری نمایند. این دسته از انسانها نه تنها درآمد بیشتری کسب می کنند بلکه دارای قدرت پس انداز کردن نیز می باشند. لازم است تا هر فردی شخصیت خود را مورد بررسی قرار دهد و ببیند آیا میتواند در دسته مدیران قرار گیرد. یا اینکه خود را از دسته دوم خارج نماید و وارد دسته اول شود. کم مصرف بودن و مسئولیت پذیری بالا و همچنین قدرت پس انداز و آینده نگری از ویژگی های دسته سوم یعنی مدیران است. این دسته هیچ تمایلی نسبت به بکار گیری دسته اول نداشته و تماما از آنها دور هستند.
*****************
دسته چهارم : کار آفرینان
(Entrepreneurs)
دسته چهارم افرادی هستند که ضمن برخورداری از مسئولیت بالاتر و ویژگی های دسته سوم٬تمایلی به کار کردن برای دیگران را ندارند و ترجیح می دهند قدرت مدیریت خود را برای کار خودشان بکار گیرند و به همین جهت با مسئولیت پذیری بالاتر اقدام به راه اندازی شغل می نمایند تا بتوانند مدیرانی خوب همچون دارای طرز فکر خودشان را تحت کنترل قرار دهند. این گروه بطور کامل درآمد زا هستند و معمولا درآمدهای خود را مجددا صرف شغل خودشان می نمایند. دسته چهارم افرادی هستند که معمولا با راه اندازی شغل به کار خود ادامه می دهند و به سه نوع تقسیم می شوند. نوع اول: کارآفرینانی که شغل ساده خود را راه اندازی میکنند و تا سالهای سال به همان شکل باقی می مانند. نوع دوم: کارآفرینانی که شغل خود را نسبت به نیازها و پیشرفت جامعه ارتقا میدهند اما در همان تک فعلی خود می مانند. نوع سوم کارآفرینانی که اقدام به گسترش می نمایند و وارد دسته پنجم می شوند.
دسته پنجم : گسترش دهنده ها
(Dvelopers)
این گروه کار آفرینانی هستند که شغل خود را گسترش می دهند و به برند منطقه و حتی برند جهانی می اندیشند٬ شعبه می زنند و سیستم کاری خود را بر اساس استاندارهای برندینگ در جهان پیش می برند تا بتوانند نام خود را در برترینهای دنیا قرار دهند. گسترش دهنده ها کارآفرینانی زبده در اختیار دارند و با مدیران قدرتمندی ارتباط می گیرند و برای هر قسمت از فعالیت خود که منجر به پیشرفت سازمان می شود مدیریت جداگانه ایی دارند مانند: مدیریت منابع انسانی٬ مدیریت بازاریابی و تبلیغات٬ مدیریت فروش٬ مدیریت حسابداری و حسابرسی و مشاورین قدرتمند. این افراد از هزینه کردن برای شغل خود و آزمایش کردن شرایطی که حتی منجر به ضرر می شود ابایی ندارند و بسیار مسئولیت پذیر برای خودشان٬ اطرافیان٬ مدیران و مشتریانی که در سطح جهانی قرار میگیرند٬ می باشند. در نتیجه این گروه به درآمدهای بالا دست می یابند و پس اندازهای بسیار منطقی دارند و برای توسعه فعالیت خود از سبدهای مختلف درآمدی استفاده می نمایند.
دسته ششم : سرمایه داران
(Investors)
این گروه سرمایه دارانی هستند که می توانند در هر حال از سرمایه خود استفاده های مناسبی نمایند. افرادی که پس از توسعه برند خود به درآمدهای فوق العاده ایی دست می یابند اما نیازی به راه اندازی برند جدیدی ندارند بلکه با سرمایه خود شکارچی موقعیت های تجاری هستند و گاها برندهای شکست خورده را خریداری نموده و دوباره به عرصه موفقیت می رسانند. مانند شرکت بی ام دبلیو که مجموعه رویزرویس را خریداری نمود یا شرکت مایکروسافت که برند جهانی شکست خورده نوکیا را می خرد. برخی از انسانها به همین گونه از سرمایه های خود به عنوان شکارچی موقعییت های خوب استفاده می کنند. معمولا افرادی که به برندهای بزرگ دست می یابند و دارای ثروت هنگفتی می شوند به شکار موقعیتهای عالی می پردازند.
نتیجه : گروه یکم تا ششم چه عناصری در جامعه هستند
حال ببینید نگرش شما بر کدام یک از گروه انسانهاست٬ این واقعیت را در خلوت خود بنگرید٬ قرار نیست برای کسی توضیح دهید فقط کافیست بدانید که با چه نوع نگرشی در جامعه تجاری حضور دارید و بدانید که گروه اول می توانند برای جامعه فوق العاده مضر باشند اما گروه دوم برای جامعه مناسب است و نیازی نیست از گروه دوم بخواهید که گروه بالاتری باشند و تنها زمانی که در گروه سوم قرار دارید سعی کنید افرادی که در پست کارمندی و گروه دوم هستند را مورد بررسی قرار دهید و چنانچه فردی در این گروه مستعد مدیریت بود او را به سمت بالاتر سوق دهید چرا که گروه سوم یعنی مدیران افراد برتر جامعه هستند که قابلیت موفق شدن در آنها بسیار زیاد است. گروه چهارم افراد مفید جامعه می باشند چرا که با مسئولیت پذیری خود باعث می شوند کارآفرینی ایجاد شود و اشتغال زایی می کنند و زمانی که به گروه پنجم می رسند گروه ضروری جامعه می شوند چون جامعه موفق جامعه ایی است که افرادی را داشته باشد تا تجارت را گسترش دهند. اما گروه ششم گروه در افتخار جامعه می باشند که جوامع پیشرفته سعی می کند از این افراد محافظت کامل کند چون این گروه مغز متفکر می باشند و دیگر انسانها برای پیشرفت به آنها نیاز دارند.