شهرام ترقی

محقق در زمینه کسب و کار

مولف و نویسنده

مدرس علوم تجارت

تحلیلگر زبان بدن و چهره خوانی

ارائه دهنده پروژه کسب و کار

0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

شهرام ترقی

محقق در زمینه کسب و کار

مولف و نویسنده

مدرس علوم تجارت

تحلیلگر زبان بدن و چهره خوانی

ارائه دهنده پروژه کسب و کار

نوشته های بلاگ

بیست نوع رئیس

بیست نوع رئیس
  1. رئیس فداکار

رئیس فداکار هر آنچه را که به نفع شرکت باشد انجام داده، می­دهد و خواهد داد. او هر روز بدون دریافت هیچ گونه مبلغ اضافی تا ساعت هشت بعد از ظهر در محل کارش می­ماند. شما چگونه با این فرد رفتار می­کنید؟ شما کاری جز گوش دادن انجام نمی­دهید؟ او احتمالاً بعد از بازنشستگی هم اینجا خواهد بود. پس بهتر است از همان ابتدا چگونگی کنار آمدن با این فرد را یاد بگیرید.

  1. رئیس داد و فریاد کن

رئیسی که داد و فریاد راه می­اندازد، فکر می­کند اگر صدایش را تا حد نامعقولی بلند کند به خواسته­هایش می­رسد. صدای بلند تر، تعهد بالاتر. فراتر از همه چیز داد و فریاد می کنند، آنها فقط می­خواهند بدانند که مورد توجه قرار می­گیرند. اگر شما بتوانید با این رئیس کنار بیایید و احترام و اعتماد وی را جلب کنید، شاید بتوانید صدای او را پایین بیاورید.

  1. رئیس دلهره آور

کارکنان هر آنچه را که رئیس دلهره آور می­گوید انجام می­دهند؛ چرا که از وی می­ترسند. او همیشه از تهدید برای ساکت نگهداشتن کارکنان استفاده می­کند. این رئیس نرخ جابه‌جایی کارکنان بالایی را دارد و در نتیجه برای حفظ عامل ترس کارکنان را اخراج می­کند. رئیس دلهره آور دوام نمی­آورد. سرنوشت یقه او را خواهد گرفت.

  1. رئیس استثمار کننده

معمولاً به عنوان رئیس ماکیاولی شناخته می­شود. این نوع رئیس خیلی با هوش، خطرناک، متمرکز و با انگیزه بوده و همواره یک برنامه سری دارد. او به افراد به عنوان ابزاری برای رسیدن به هدف می­نگرد. اگر شما برای چنین فردی کار می­کنید مراقب پشت سر خود باشید. بهترین راه این است که با او راحت و صادق باشید. اطلاعات را به‌صورت داوطلبانه ارایه کنید.

  1. رئیس سرهم کننده

رئیس سر هم کننده کم خردترین رؤساست. بهترین راه رفتار با این رئیس این است که به او کمک کنید ترقی ‌کند. هنگامی که آنها ترقی کردند به خاطر ارتقا به افراد تحت امرشان مدیون هستند. دیر یا زود مدیران، کم‌خردی رئیس شما را خواهند دید و او کله پا خواهد شد.

  1. رئیس سردرگم

رئیس سردرگم احمق نیست، او بی­سواد است. شاید کارش را در شرکت تازه شروع کرده است و با فناوری آشنا نیست و یا به طورموقت به دلیل مسائل شخصی اطلاعات و دانش وی به روز نیست. رئیس سردرگم می­تواند رئیس خوبی باشد اما در حال حاضر از مسیر خارج است (تو باغ نیست). بهترین راه برای کنار آمدن با این رئیس این است که به او یاد بدهیم و سرعت او را افزایش دهیم. آن وقت شما از اینکه او با چه سرعتی وارد جریان می­شود، تعجب خواهید کرد.

  1. رئیس سنت گرا (محافظه کار)

او درباره­ی روزهای خوب گذشته و درباره­ی روش­هایی که پیشتر، کارها انجام می­شد زیاده گویی می­کند. با این حال اگر او در گذشته سنگر گرفته باشد، قادر نخواهد بود که در زمان حال کار کند. این رئیس با وجود مقاومتش برای حرکت به جلو، دارای اطلاعات گرانبهایی است که می­تواند به نفع سازمان باشد. صبور باشید و به خاطر داشته باشید که جدید بودن الزاماً به معنای بهتر بودن نیست.

  1. رئیس قدرت‌طلب

رئیس قدرت‌طلب دیوانه قدرت است. او ممکن است از آزادیهای ظالمانه­ای، مانند: داشتن یک خدمتکار برای تمیز کردن ماشین برخوردار باشد. هنگامی که چیزی از او می­پرسید او به افتخاراتش اشاره می­کند. دیگران اطمینان دارند که این ردای قدرت، ناتوانی­های وی را می­پوشاند. چگونه با این رئیس کنار بیاییم؟

او را بخندانید. دستوراتش را اجرا کنید و این تصور دروغین را در او ایجاد کنید که کارها را به روش دلخواه او انجام می­دهید. به خاطر داشته باشید که او هرگز ذهن شمارا کنترل نمی­کند.

  1. رئیس نچسب (تفلون)

اگر چیزی نادرست از آب دربیاید، برای اینکه نشان دهد در آن وقت او جای دیگری بوده است شواهد و مستندات بی­نظیری را رو می­کند. این رئیس بیشتر مایه مزاحمت است تا عامل خطر.

هنگام گفت و گو با وی بهتر است تمام جزییات را مورد نظر داشته، گفت و گوهای خود را ثبت کنید.

  1. کدام رئیس؟

این رئیس همواره در عمل گم است. او بی­ضرر است، چون هیچ گاه در دفتر کارش نیست. هنگامی که او در دفتر کارش حضور دارد از وجودش بهره بگیرید، شما از فقدان عدالت احساس رنج خواهید کرد. شما در یک اطاقک به مدت هشت ساعت در روز و پنج روز در هفته برای نصف حقوق او برده وار کار می­کنید.

  1. رئیس مشکوک

این رئیس به تمام انگیزه­های افراد مشکوک است. هر آنچه فرد انجام می­دهد، می­تواند تلاشی برای خراب کردن وی قلمداد شود. این احساس بی­کفایتی منجر به دخالت در آنچه که به نفع کارکنان و شرکت است، می­شود. شما چه کار می­توانید بکنید؟ به او قوت قلب دهید و همواره صادق و رک باشید.

  1. رئیس دنیا به دوش

این رئیس می­تواند ناتوانی های خود را پنهان سازد، چرا که می­تواند خود را به عنوان آدم سرسختی معرفی کند. او تمام نگرانی های دنیا را جذب می­کند و برای تمام دنیا نگران است. او اول صبح با چهره بر افروخته و آشفته به دفتر کارش وارد می‌شود، چرا که تمام شب را بیدار مانده و روی اقلام سفارش کار کرده است. با این رئیس چگونه برخورد کنیم؟ آرام باشید و در صورت امکان از تعامل با او بپرهیزید، چرا که عصبانیت او می­تواند مسری باشد.

  1. رئیس پرطمطراق

رئیس پرطمطراق، لباس­ها، ماشین، خودکار و مسواک گرانبهایش را دوست دارد. آنچه او بیشتر دوست دارد حرفهای کلیشه­ای است که در آخرین گردهمایی مدیریتی شنیده است. این رئیس به این حقیقت عشق مـی­ورزد که در تیم؛ من وجود ندارد. او نمی­تواند بدون شما موفقیتی کسب کند. ایـن رئیس اساساً بی ضرر است. لبخند بزنید و تحمل کنید. اگر می­توانید به‌گونه‌ای منظم چند کلمه جدید به او یاد دهید.

  1. رئیس رفیق

رئیس رفیق می­خواهد دوسـت شـما باشـد نـه مـافوق شـما. از شما می­خواهد که او را دوست داشته باشید چرا که دوستان هوای همدیگر را دارند. زمانی را که شما با او سپری می­کنید سرمایه گذاری خوبی است.

  1. رئیس دو دقیقه­ای

رئیس دو دقیقه­ای، پیوند بین رئیس قدرت ‌طلب و رئیس دنیا به دوش است. او به صورت لحظه­ای می­خواهد موقعیت­ها را کنترل کند (زمانی که من در تعطیلات بودم چه کار کردید؟) و بعد از دو دقیقه حرف شما را قطع می‌کند، چرا که وقت ندارد درباره آن بحث و گفت و گو کند. او پی‌درپی ولی به صورت تصادفی از شما می­خواهد گزارشی درباره پیشرفت کارها تهیه کنید، ولی به ندرت آنچه را که خواسته است به خاطر می­آورد. کار کردن با این رئیس تمرین هنر به ایجاز صحبت کردن است.

  1. رئیس مغرور (متکبر)

این رئیس، یک فداکار محافظه کار است. او شرکت را از پایه بنا کرده است. در حقیقت این میزی که شما الان روی آن می­نشینید، او ساخته است. شما به عنوان یک زیردست به راهنمایی­های تقدس گونه وی نیاز دارید. کمک او اغلب به دردسر منجر می­شود. با این سلطان موفقیت چگونه رفتار کنیم؟ غرور خودتان را بشکنید و از او بپرسید فردی که با سواد و مستعد کارکردن برای چنین شرکتی است، چگونه آدمی است؟

  1. رئیس منزوی

رئیس منزوی، می خواهد تنها باشد. او در دفتر کارش می­ماند و یا از خانه کار می­کند. از تماس­های انسانی به ویژه از تعامل با کارکنان پرهیز می­کند. او می­تواند یک متخصص باشد چرا که بر مبنای مهارت­هایش ارتقا یافته است. اما یک آدم اجتماعی نیست. رئیس منزوی شما را به حال خود رها می­کند. لذا انتظار کار تیمی و گفت و گو درباره اهداف شغلی نداشته باشید.

  1. رئیس کمال گرا

رئیس کمال گرا، مدیر جزء‌نگری است که می­خواهد همه چیز شما را کنترل کند. رفتارش وسواسی بوده، اعتماد کمی به توانایی های شما دارد. به مرور زمان، شما در می­یابید که نمی‌توانید کاری را انجام دهید که از نظر او خوب باشد. به جای از دست دادن انگیزه، یاد بگیرید که برای خودتان و مطابق با استانداردهای خودتان کارکنید. در یک مقطع زمانی با رئیس خود بنشینید و از او بخواهید که انتظاراتش را بیان کند بنابراین هر دو تکلیفتان را بهتر می‌فهمید.

  1. رئیس نامعقول

رئیس نامعقول، انتظارهای غیر واقع بینانه­ای از کارکنانش دارد. او یک روش منحصر به فرد برای انجام کارها دارد و از کارکنانش انتظار دارد به همان روش کار کنند.

  1. رئیس بزرگ

رئیس عالی- برانگیزاننده حامی- رئیسی است که باوجود سیاست، با هر فردی با انصاف رفتار می­کند، او ارتباط برقرار می­کند و سیاست درهای باز را در پیش می­گیرد. افراد را تشویق می­کند که راه مناسب را دنبال کنند. او الگو است و آموزشهای عالی و محیط کار مثبتی را فراهم می­سازد. او دارای چشم‌انداز است، نگران نبوده و داد و فریاد نمی­کند. او کارکنانش را هدایت و مربیگری می­کند و هنگامی که آنها شرکت را ترک می‌کنند او سال ها با آنها ارتباط دارد، تا به شرکت برگردند.

مولف: شهرام حمامی ترقی
آلبوم تمبرهای یادگاری من جلد سه فقط برای مدیران 
فهرست

برچسب ها:
درج دیدگاه